Димитър Бербатов явно не се отказва от битката за поста на ръководител на българския футбол.

След като през октомври екипът на деветката, в който са и Мартин, и Стилиян Петрови, загуби изборите на извънреден конгрес с едва 11 гласа, сега реализатор №1 в историята на националния отбор иска нов такъв - през март догодина.

Ето какво написа Бербатов в социалните мрежи:

"Към футболната общественост в България - Конгресът на БФС през март 2022 г. ще бъде изборен!

309 са декларациите, събрани до 20 декември 2021 г. за това Конгресът на БФС през март 2022 г. да бъде изборен и да премине по конкретен дневен ред. Промяната в ръководството на футболния съюз идва и е неизбежна. Продължаваме да работим и броят на декларациите ще бъде още по-голям. Работим по Устава на БФС и по закона.

Знаем и за писмата, които БФС събира чрез зоналните ръководители. Писма, които нямат никаква юридическа стойност. Огромен брой от клубовете в страната се съветваха с нас какво да правят. Истината е, че страха от това как БФС ще реагира спрямо инакомислещите все още го има.

Клубовете се притесняват, че може да започне чистка и изключване на клубове, подкрепили "Промяната" и нашия екип. На всички казахме да подписват тези писма - че нямат отношение към правата им относно редовния конгрес, че там ще могат да сменят ръководството на футболната централа.

Сега от БФС ще извадят 300-400 от тези писма и ще се опитат да ги представят като директна подкрепа за тях. Клубовете обаче няма да им повярват, защото знаят, че зад тези писма не стои истинска подкрепа, а само финтиране на апарата на БФС.

Нека в централата в Бояна си живеят с тази заблуда, ако въобще й вярват. На конгреса ще се сблъскат с реалността.

(Р)Еволюцията идва!"