Димитър Бербатов ще получи първото си треньорско назначение - като асистент в щаба на Александър Томаш в Етър.

Отборът от Велико Търново е последен в класирането на Първа лига, но показа признаци на сериозно подобрение в последните есенни кръгове, когато Томаш пое състава.

"Бербатов ще дойде да започне може би стаж в Етър - каза пред "Велико Търново спорт" треньорът на отбора. - Ще бъде официално част от екипа. Където и да съм бил аз досега, той винаги е идвал да тренира с нас.

Но сега вече ще е под друга форма - като лицензиран треньор, като човек, който ще се занимава персонално с нападателите. Вероятно ще дойде още на лагера, после ще пътува до Велико Търново."

Бербатов е рекордьор по голове с националния отбор на България и направи голяма кариета като играч, минавайки през ЦСКА, Байер Леверкузен, Тотнъм, Манчестър Юнайтед, Фулъм и Монако, като спечели две титли на Англия и голмайсторския приз с екипа на "червените дяволи".

На 30 януари той ще навърши 40 години, като това е първата му работа в треньорската професия, в която очевидно ще търси развитие.

Супервзездата неотдавна придоби лиценз "А" от Националната спортна академия, като следващата му стъпка в треньорското му развитие е лиценз PRO от УЕФА.

Но за него има необходимост да е бил част от треньорски екип на отбор поне за 12 месеца, като именно това е една от целите, която назначението в Етър ще покрие.