Марко Арнаутович принуди Уест Хем да го продаде преди повече от година и стана поредният качествен футболист, решил се на приключение в Китай. Австрийският национал премина в Шанхай СИПГ за малко повече от 22 милиона паунда и досега показва висока ефективност с 12 гола в 15 мача.

Арнаутович обаче призна в интервю, че не е отишъл в китайското първенство с пълноценна настройка и дори го е подценил. Австриецът разказа, че в началото не се е отнасял особено сериозно към новата си месторабота. 

"Подцених Китай. Не тренирах, не се грижех за тялото си. Постоянно ядях. Пиех газирано - Спрайт, Кока-Кола, Фанта. Всички тези напитки с много захар, които не са полезни. Не спях нормално, защото ми отне време да се адаптирам, когато дойдох", разказва бившият футболист на Интер, Вердер (Бремен) и Стоук Сити.

"Лягах си в 6-7 сутринта и ставах за тренировка следобед. После отново стоях буден по цяла нощ и си хапвах доста. Но сега се отнасям далеч по-сериозно, защото има високи очаквания към мен. Ако не играеш добре, оставаш без отбор тук", добавя още някогашният съотборник на Николай Михайлов в Твенте. 

Арнаутович прекара две години в Уест Хем и вкара 21 гола в 59 мача във Висшата лига, като дори бе избран за играч на сезона на "чуковете" през сезон 2017/2018.