Около 2500 германски фенове се очаква да бъдат в София днес за срещата между "Левски" и Айнтрахт (Франкфурт) от Лигата на конференциите. Двата тима играят първи плейофен двубой на Националния стадион "Васил Левски", а от СДВР разкриха точната бройка на привърженици на гостите тази вечер.

Ултрасите на "орлите" са известни като едни от най-отдадените в европейския футбол, но също така носят със себе си и проблемна репутация. Вчера и днес на столичното летище са кацнали и ще кацнат общо 10 полета от финансовата столица на Европа.

"Имаме готовност при наличието на повече от 2500 души да ограничим достъпа, като има специално предвидена зона извън стадиона. Не са продадени всички билети, но ако има фенове на германците без такива, ще могат да се сдобият", каза Иван Георгиев - началник сектор "Масови мероприятия" към СДВР.

Той добави, че полицейското присъствие на цялата територия на София ще бъде засилено, особено стане ли дума за центъра на столицата.

Феновете на домакини и гости ще бъдат разделени от буфери на трибуните на "Васил Левски".

Съществува вероятност ултрасите от Франкфурт да бъдат повече, отколкото са отредените им места, като те неведнъж са правили това в последните години при европейски гостувания.

Агитката на "орлите" направи същински инвазии при визитите си в Милано срещу Интер, в Барселона срещу местния едноименен тим, в Севиля за финала на Лига Европа преди два сезона, както и в Неапол срещу Наполи, където се стигна до масови безредици по улиците и сблъсъци с полицията.