Ботев повали Левски с 2:1 и отговори по най-добрия начин на налегналата клуба криза с напуснали играчи, взаимни обвинения и финансови проблеми.

Два гола на Атанас Илиев сложиха край на позитивната серия на "сините" с трите им поредни победи. Мачът между два от класическите отбори във футбола ни обаче бе белязан и от грозни сцени, след като левскарите се сбиха в своя сектор още в първите минути и се наложи намеса на голям брой полицаи.

Двубоят започна с голям екшън на терена и край него. Паулиньо от гостите поиска дузпа, след като изстрелът му срещна ръката на Виктор Генев. Изглеждаше, че това е точното решение, но съдията Георги Димитров не отсъди наказателен удар.

Около 12-ата минута в сектора на левскарите пламнаха сблъсъци, летяха седалки и се разменяха ритници и юмруци между свои.

На терена сякаш настана разконцентрация - трибуните в Коматево са съвсем близо до игрището. Така ли бе или не - за Атанас Илиев значение нямаше. Той използва отлична топка зад защитата и откри в 13-ата минута.

Сблъсъците в сектора на гостуващата агитка продължиха, голям кордон полицаи се намеси, раздели биещите се групи, изкара от трибуната някои.

В това време Ботев нанесе втори удар на терена - пак Атанас Илиев се измъкна, стреля мощно по диагонала и не даде никакъв шанс на Николай Михайлов.

Страстите около публиката на "сините" се успокоиха, а отборът се вдигна и заигра футбол, воден от Борислав Цонев, който и в третия си мач след завръщането в родния клуб бе най-добър в тима.

Той спечели дузпа и я реализира в 27-ата минута. При тази ситуация нарушението на Филип Филипов бе съмнително и изглеждаше по-скоро, че реферът компенсира за грешката си в началото.

В края на полувремето Левски натисна и изглеждаше, че ще стигне до изравняване.

Такова обаче не дойде и през цялата втора част, като гостите създадоха твърде малко пред вратата на Аргилашки. Един удар на Найджър Робърта с глава след корнер бе сериозната опасност, която ще се запомни.

16 минути преди края реферът Димитров направи нова сериозна грешка - той показа жълт картон на Джонатан от домакините, а не на Еспиноза, който вече имаше един и трябваше да бъде изгонен. Треньорът на гостите Георги Тодоров отбеляза това след мача, оплаквайки се от съдийството.

Ботев събира 8 точки с победата, като взима и глътка въздух. Левски остава с 10 и преглъща разочарование, след като в три поредни кръга печелеше мачовете си.

Но на този терен му е трудно - грандът от столицата има три победи в 14-те си последни визити на Ботев, при вече цели осем поражения.

 

 

Снимка: Телевизионен екран

Снимка: Телевизионен екран