https://sja.sportradar.com/w/DirBG/18448344/0131

Черно море празнува първата си победа от два месец насам, побеждавайки с 2:0 пловдивския Ботев в мач от десетия кръг на Първа лига.

Загубата пък съвсем задълбочи кризата в Ботев. През миналия сезон "канарчетата" играеха страхотен футбол и бяха сред най-добрите тимове у нас, а сега почти същите футболисти изглеждат по коренно различен начин.

В играта на отбора цареше пълен хаос, особено през втората част.

Именно тогава Черно море вкара двата си гола, а те можеха да са доста повече.

Първото полувреме бе скучно, без интересни ситуации пред двете врати.

В самото начало на втората част обаче Родриго изведе Исмаил Иса и върналият се от контузия нападател успя да отркие.

Към вратата на Ботев следваха атака след атака, но домакините пропускаха шансовете си.

В 65-ата минута Черно море дори получи шанс да изпълни дузпа, но Родриго я пропусна. Това не се оказа проблем, защото 60 секунди по-късно "моряците" получиха нов наказателен удар.

В този период от мача повечете играчи на Ботев, най-вече тези в отбрана, изглеждаха сякаш се виждат за първи път.

Този път с дузпата се нагърби младия Мартин Минчев, който бе точен, оформяйки крайното 2:0.

До края Черно море не спря да атакува, но топката така и не влизаше във вратата. Двата гола все пак бяха достатъчни за успех, който "моряците" търсеха в продължение на 7 кръга.

Въпросителните остават за пловдивчани. Очевидно положението в отбора не е добро. По всяка вероятност и странните действия на ръководството, с пращането на играчите на полиграф има своето негативно влияние.

Факт е, че този състав е бледа сянка на Ботев от пролетта, а ако продължава с тази игра, тимът няма как да се надява на място в първата половина на таблицата.