Капитанът на пловдивския Локомотив - Димитър Илиев, не скри задоволството си от дебютната повиквателна за националния тим на България.

Той е един от най-силните играчи в Първа лига през последната година, но до този момент не попадаше в списъка на селекционерите.

Георги Дерменджиев обаче го повика за дебютните си мачове. България посреща Парагвай в приятелска среща в четвъртък, а три дни по-късно у нас пристига Чехия за последния мач от квалификациите за Евро 2020.

Пред медиите, дебютантът Димитър Илиев сподели:

"Много добре се чувствам. За мен е гордост да съм тук. Трябва да гледаме напред и да направим така, че да излезем от това положение. Изключително важно е отборът да покаже, че тръгва в правилната посока. Да покажем атакуващ футбол.

Треньорът ще определи състава. Моята цел е да се утвърдя в националния отбор. Който и да е повикан тук, националният отбор е лицето на България. За всеки един българин е неприятно, когато отборът е в такова състояние.

Не смятам, че има българин, който не иска националният отбор да побеждава. Всеки треньор има свои виждания и си носи отговорност кой вика.

Няма защо да съм обиден от решението на Красимир Балъков да не ме повика. Винаги ще има футболисти, които се чувстват пренебрегнати. Ще има критикуващи и мнения, че могат да бъдат викани по-добри футболисти. Това са нормални неща.

Георги Дерменджиев се опита да ни накара да забравим това, което е било. От него лъха оптимизъм. Надявам се да даде импулс и отборът да изглежда добре. Работата на футболистите е на терена".

Пред медиите говори и бившият капитан на ЦСКА - Божидар Чорбаджийски, който в момента играе под наем в румънския гранд Стяуа.

"Обстановката е добра. Треньорът ни каза, че вярва в нас и можем да постигнем това, за което сме се събрали. Не съм аз човекът, който трябва да каже какво да се промени.

Националният ми липсваше. Радвам се, че съм тук. Надявам се да помогна на отбора да постигне по-добри резултати.

Трябва ми малко повече време да усетия настроението в отбора. Тук сме доста футболисти, не вярвам да пазим сили. Дошли сме да играем за България".