Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас бе доволен от победата над ЦСКА, но също така добави, че всеки мач е важен. Литовецът изрази вярата си във футболистите и призова за време, за да могат те да вникнат в неговите идеи.

“В Англия казват, че това е сблъсък за шест точки. Не мисля, че следавщият двубой е по-малко важен. Всеки мач е важен, щом се бориш за титлата. Свършихме си работата. Не е лесно да заличим емоциите от днес, но имаме голяма мисия”, каза той след триумфа с 1:0, възстановил преднината на шампионите от шест точки на върха. 

“През първата част играхме както искахме. Не успяхме да вкараме втория гол, през втората част нямахме толкова контрол, колкото бих искал да имаме. Наистина вярвам във футболистите си. Те се нуждаят от време. Идеите не могат да бъдат въведени в рамките на месец. Необходимо е време, няма паника. Знаем къде трябва да се подобрим и работим в тази посока”, добави той.

Колегата му Бруно Акрапович пък изрази мнение, че ЦСКА е е по-добрият отбор и това е било видно на терена.

“Причината за загубата е първото полувреме. Дадохме го на противника, без да знаем защо. Играчите не реагираха така, както искам аз. Ние сме по-добрите, казах им на момчетата - то се вижда на терена, технически стоим по-добре, физически също, но трябва да сме концентрирани, да играем силно от първата минута. Не съм доволен. Не направихме нещата както трябва. Понякога съдията свиреше без причина, спираше акциите ни”, каза босненецът, за когото това бе първа загуба в първенството начело на столичани.