Агентът на Кристиан Ериксен разкри подробности около състоянието му, два дни след припадъка на терена по време на мача Дания - Финландия. Мартин Шуутс е неотлъчно до него в стаята му на 14-ия етаж на болницата "Ригоспиталет".

Всички тестове, направени на сърцето, мозъка, кръвта и нервната система на играча са негативни, няма никакви проблеми и той се чувства добре. Изкарал е две спокойни нощи, спал е нормално и се храни нормално.

Първите му думи били към близките хора, но треньорът на датчаните Каспер Хюлманд разкри, че във видеоразговор с него дори се е шегувал.

"Няма да се предам! Ще играя пак футбол. Готов съм да тренирам, когато ме изпишат. От колко часа са тренировките...", е казал играчът към селекционера. А после се помайтапил с него - "тренер, изглеждаш по-зле от мен след загубата от финландците".

С две думи - Ериксен е добре, заобиколен от най-близките му хора в болницата. Там са съпругата му Сабрина, родителите му Томас и Дорте, агентът му и един от най-близките му приятели от детските години.

Дали ще играе футбол отново обаче е въпрос, който не той може да разреши. Лекарите не дават прогнози, но е напълно възможно това да е краят на кариерата му заради валидните вече от няколко години протоколи в такива случаи след претърпян сърдечен пристъп.

Така бе с Икер Касияс преди година и половина - той направи подобен арест на тренировка в Порто и му бе забранено да играе професионално.

Стаята е пълна с цветя и картички от цяла Дания, а пред болницата втори ден има хора - фенове, включително двама италианци, фенове не неговия клубен тим Интер. Просто седят и държат един плакат - "Оправяй се бързо, Крис!".

Агентът Шутс разказва как Симон Кяер, капитанът на Дания, му е пуснал видеа с подкрепата, която получава по стадионите на Евро 2020, от Санкт Петербург до Лондон.

"Половината свят опита да се свърже с мен - разкрива Шутс. - Журналисти и фенове от къде ли не, някои - за информация, други - просто да му пожелаят здраве и да кажат, че се молят за него.

Невероятно е, благодарим на всички за подкрепата!"

 

Снимка: AP/БТА