Станимир Стоилов е изразил готовност да се завърне в Левски, но само, ако в клуба има финансова стабилност.

Новината потвърдиха от фенската група "Утрас Левски", членове на която са провели среща със Стоилов.

Те уточняват, че условието на най-успешния треньор на "сините" през новия век, е да има сигурност за заплатите на играчите, а въпросът не е в неговите лични условия.

Информации за подобно съгласие от страна на Стоилов се появиха преди дни, а сега те бяха потвърдени от хората, които са се срещнали със специалиста.

Ето какво написаха от "Ултрас Левски" на своята фейсбук страница:

"Преди повече от година нашата организация даде пълен картбланш на ръководството в лицето на г-н Наско Сираков и на всеки един от треньорските щабове, преминали през стадион "Георги Аспарухов". През това време участвахме активно във всяка една кампания и инициатива, свързана директно или индиректно с тежката финансова криза, в която изпадна любимият ни отбор. С личен пример показахме как трябва да се подкрепя отбора в тези много тежки времена - чисто, безрезервно, с присъствие на стадиона, с членски и абонаментни карти.

С болка всеки един привърженик на любимия отбор приема незадоволителните резултати на отбора. Смятаме, че футболистите в Левски имат доста по-големи качества и потенциал от тези в отборите, от които загубихме, затова очевидно е нужен друг подход към тях. През изминалата седмица по наша молба проведохме среща с единствения за нас човек, който в този момент може да вдигне както нивото на играта на футболистите, така и да внесе тъй необходимия положителен заряд сред привържениците на Левски.

Този обединяващ образ ние виждаме в лицето на Станимир Стоилов. За наша радост то изрази готовност да се завърне в отбора на сърцето си и единственото условие, което поставя е финансова сигурност и редовно изплащане на заработените заплати на футболистите. Не неговата, а тези на играчите му.

Нищо повече от това! Всички писания на знайни и незнайни мекотели, живеещи на гърба на Левски, че той иска много пари за себе си, за да поеме отбора, са опит да се внесе интрига сред Левскарските редици и да се дискредитира фигурата му. Запомнете едно, много хора, които гравитират покрай Левски и публиката му, не искат отбора да се изправи на крака, а напротив!

Изразяваме пълното си уважение към Живко Миланов, който в тези мрачни времена за отбора не предаде нито за миг синята идея и дава всичко от себе си за нея. Считаме, че заедно със Станимир Стоилов могат да върнат Левски на правилния път. Призоваваме ръководството на отбора да направи и невъзможното и в най-кратки срокове да върне човека, който в този момент е жизнено важен за този отбор. Той е готов за борба. Готов е да се "бие" за Левски и да победи!