Звездата на Порто Муса Марега напусна терена по време на напечения мач на неговия тим срещу Витория Гимараеш като гост в първенството на Португалия.

Нападателят вкара победния гол в 60-ата минута за 2:1, но девет минути по-късно решително тръгна към скамейката на своя тим, като бе удържан от съотборници и съперникови играчи, които опитваха да го успокоят.

Марега показваше с жестове неодобрение - сочейки с палците на двете ръце надолу, а и извади средни пръсти в посока на агитката на домакините.

По-късно в публикация в социалните мрежи, той нарече феновете на Гимараеш "идиоти, дошли на стадиона само, за да ме обидят расистки".

Треньорът на Порто Сержио Консейсао нямаше никакъв избор и направи смяна, като пусна Янчо на мястото на Марега.

Никой не успя да спре нападателя от Мали, който се прибра в съблекалнята 20-ина минути преди края.

"Това е много тъжен ден за футбола и за нас - каза наставникът на Порто. - Всеки човек заслужава респект, това е непростимо. Цветът на кожата няма значение, а днес Муса бе обиждан за това, и то от загрявката преди мача.

Феновете на Витория не са виновни като цяло, но има някаква група хора, която не спря да сипе обиди към Марега."

На сайта на Порто репортажът за мача бе гарниран с изречението, че "португалската федерация и клубът от Гимараеш трябва да се срамуват от случилото се".