Пеп Гуардиола отказа да се извини на феновете на Манчестър Сити, след като им "хвърли една стреличка" за хилядите празни места на стадиона на английския шампион.

Конфликтът се разпали след изказването на мениджъра по повод гледката на мача от Шампионската лига срещу РБ Лайпциг в сряда, когато на 55-хилядния стадион "Етихад" имаше 38 хиляди фенове.

"Бих искал повече хора да бяха дошли да гледат", каза тогава Пеп.

А наистина мачът си струваше - 6:3 за Сити срещу вицешампиона на Германия.

А и статистиките говорят, че има доста по-скучни занимания от това да гледаш мачовете на отбора на Гуардиола. Той е вкарал 45 гола в последните си 15 домакинства (средно по 3 на двубой), а от началото на този сезон резултатите му на неговия стадион са 5:0 срещу Норич, 5:0 срещу Арсенал и споменатото 6:3 в Европа.

"Нека Гуардиола върши това, за което е в клуба - призоваха в декларация обидените привърженици, като поискаха извинение. - Той го прави отлично досега, но не е нужно да коментира феновете на Манчестър Сити, които са доказали своята лолялност."

В петък, на пресконференцията си преди днешния домакински мач срещу Саутхемптън, каталунецът отказа да се извини.

"Няма за какво да го правя - каза Гуардиола. - Аз съм тук от пет години, но съм неразбран в това, което казвам. Интерпретации, тълкувания... Няма значение. Каквото съм казал, съм казал. Доволен съм, че хората идват да гледа отбора. Колкото са - толкова. Но няма за какво да се извинявам."