Съдбата си направи лоша шега с капитана на Ливърпул Джордан Хендерсън, който пропуска последните 4 мача от сезона на своя отбор.

Халфът има травма в коляното и няма да играе на 22 юли, когато при домакинството срещу Челси ще е награждаването с дългоочакваната титла на "червените".

След 30-годишна пауза Ливърпул е шампион за 19-и път, а човекът с най-дълъг стаж в клуба - Хендерсън, се очаква да вдигне трофея.

По правилник това трябва да направи капитанът в конкретния мач, но още вчера, след вестта за травмата, мениджърът Юрген Клоп заяви:

"Няма начин друг да вдигне титлата. Хендерсън ще е на игрището за награждаването, въпреки че не може да играе. Той заслужава това след 9 години в отбора и приноса му през този сезон."

Очаква се Висшата лига да издаде разрешение това да се случи, като в историята има куриозни случаи от подобен род.

През 2012-а на финала в Шампионската лига дългогодишният капитан на Челси Джон Тери бе наказан и нямаше право да вдигне първи трофея, но въпреки това се появи отнякъде в анцунг на отбора и застана до капитана в мача Франк Лампард.

Вторият капитан на Ливърпул Джеймс Милнър, който се очаква да е с лентата срещу Челси на 22-ри, също заяви, че няма как той да вдигне първи трофея пред лидера Хендерсън.