ПСЖ отхвърли първата оферта на Барселона за трансфер на Неймар, съобщи френският в. "Екип". Според изданието, катарският бос на парижани Насер ал Келаифи се е изсмял на предложението и то дори не е обсъждано от управата на клуба.

А то е било - 40 милиона евро като трансферна сума, плюс Иван Ракитич и Фелипе Коутиньо, които да преминат в ПСЖ като разменна монета.

Според настоящия му клуб, Неймар може да бъде продаден за сума, не по-малка от 200 милиона евро. Барселона няма такава възможност, след като вече даде почти толкова за трансфери това лято. Коутиньо е оценен на 110 милиона евро, а Ракитич - на 50. Така - по математиката на Барса - се събира исканата от ПСЖ цена.

"Екип" дава и друга важна информация по темата на лятото - Ал Келаифи е определил датата 31 юли за последен срок да стане сделката за Неймар. Ако след нея няма трансфер, бразилецът остава в Париж и ще играе за отбора.

Нищо, че съотборниците му единодушно са решили да бъде свален от позицията на втори капитан в тима.

А треньорът Томас Тухел призна, че още в края на миналия сезон Неймар му е казал откровено, че иска да напусне. И германецът гради стратегия за предстоящата година без в нея да фигурира звездата...