Кристиано Роналдо за първи път коментира драмата около осминафинала между Португалия и Словения, в която суперзвездата пропусна дузпа в редовното време, но все пак отборът му се класира.

Емоциите на Роналдо бяха в двете крайности, като след пропуска той се разплака, но след края на мача бе в еуфория заради продължаването на пред.

В четвъртфиналите Португалия ще играе срещу един от големите фаворити Франция.

"Имах шанс да изведа отбора си напред, но не успях. Ян Облак направи добро спасяване. Трябва да видя пак тази дузпа, не знам дали стрелях добре или зле, но не бях пропускал дузпа цяла година и когато най-много се нуждаех от гол, Облак спаси", коментира Роналдо.

Той се разплака след пропуска си. След това нападателят не сбърка в първата дузпа за Португалия.

"Дори най-силните хора имат лоши дни. Бях на дъното, когато отборът ми се нуждаеше най-много от това. Тъгата в началото е радост в края. Това е футболът. Моменти, необясними моменти. Чувствам се тъжен и щастлив едновременно. Но е важно да се радваме на класирането, отборът свърши страхотна работа, заслужихме да се класираме", каза Роналдо, който потвърди, че това ще е последното му европейско с екипа на Португалия.