Англия и Исландия може да се срещнат на терена в Албания - колкото и невероятно да звучи това.

Но какво може вече да ни изненада в ситуацията, която промени представите ни за нормалност?

Мачът е на 18 ноември, като част от програмата в Група А в Лигата на нациите, като по план трябва да се играе на "Уембли" в Лондон. Но през уикенда във Великобритания влязоха в сила нови ограничения за пътуване към страната от Дания, а исландците играят точно там на 15 ноември, преди да тръгнат за Лондон.

Към момента това означава, че те не могат да влязат в Обединеното кралство.

Футболната асоциация на Англия реагира и поиска яснота от правителството за това къде може да се играе мачът при тези обстоятелства. Вариантите са Германия, Полша и... Албания. Като последният е най-удобен, според британските футболни власти.

На 15 ноември Англия гостува на Белгия, а три дни по-късно ще е домакин някъде в Европа на исландците. Това означава сложна организация, пътувания, рискове от заразяване на футболистите...

Естествено, реакцията на медиите във Великобритания е на сарказъм и недоумение защо изобщо е нужно да се играят тези мачове в такъв момент.

"Исландците имат много важен мач и той не е с Англия - в Унгария на 12 ноември (бараж за Евро 2021). На нашия отбор класирането на върха в Лигата на нациите може и да му върши работа, но защо не се отложат мачовете за напролет? В момента да се пътува из цяла Европа е лудост, като е ясно, че клубовете ще очакват с притеснение тестовете на своите играчи при завръщането им...", пише в коментара си около абсурдната ситуация "Гардиън".