Левски внесе уточнение на сайта си часове, след като в. "Меридиан мач" цитира изпълнителния директор Павел Колев, който казва, че "се работи по смяна на собствеността".

Съобщението на страницата на "сините" е подписано от самия Колев. Ето го и текстът:

"Левскари,

Медийната информация от днес за водени и напреднали преговори за смяна на собствеността в "ПФК Левски" категорично не отговаря на истината.

Изпълнителният директор на клуба не е давал изявления в този смисъл, а е съобщил, че в клуба се работи за позитивно развитие на ситуацията след края извънредното положение. Надяваме се всички да сте здрави и очаквайте да бъдете информирани официално от нас, когато има реални новини.

Павел Колев,

Изпълнителен директор на ПФК "Левски".

В същото време на сайта на клуба се появи и доклад за независим финансов одит за 2019 г. Ключовите неща от него:

"Към 31 декември 2019 г. регистрираният капитал на Дружеството е в размер на 30 670 000 лв. и надвишава чувствително нетните активи, които са минус 8 347 000 лева.

Това може да породи съществено съмнение относно възможността на Дружеството да продължи дейността си като действащо предприятие.

Ръководството на Левски обаче е уверено, че ще поддържа нормална дейност чрез финансова подкрепа на основните акционери, в случай на необходимост", пише в доклада.

Натрупаните задължения са 16 605 000 лв., като от тях 1 954 000 лв. са в графа "данъчни".