Новите ръководители на детско-юношеската школа на Левски - директорът Йончо Арсов и методистът доц. Емил Атанасов, разкриха плановете си нейното развитие.

На специална пресконференция те подробно разкриха амбициите си начело на школата и новите методи на работа, които започват да прилата.

Може би първата положителна новина, най-вече за родителите, е че клубът премахва таксите при възрастите, които практикува футбол в нормалния му вид (11 срещу 11). Това са децата над 13-годишната възраст.

Левски ще започне работа по модела на гранда Аякс, който се слави с може би най-силната школа в света. Всички възрасти ще практикуват само една схема на игра (4-3-3), а работата на всички отбори ще се наблюдава от главните треньори.

Това ще са Христо Арангелов, който доскоро водеше мъжкия тим на Септември, както и Тодоро Симов, който бе помощник в Левски.

Те няма да се месят директно в работата на нито един от треньорите на отделните набори, а само ще наблюдават за прилагането на новите методи и ще помагат със съвети.

Всяка възраст играеща в първенствата за футбол на голям терен ще има пълен комплект треньори. Това включва кондиционен треньор и такъв за вратарите, които ще отговарят само и единствено за своята възраст.

Левски вече започна изграждането на два нови терена за най-малките, на които да се играят мачове за "футбол 5" и "футбол 9". Очаква се в най-скоро време да започне и основният ремонт на съблекалните за школата.

Предвидено е изграждането на възстановителен център, както и на треньорски стаи за анализи.

Именно инвестиция в ДЮШ бе основната цел, която новото ръководство на Левски си възложи при встъпването си в длъжност в началото на годината.

Снимка: Levski.bg