Косовският национален отбор - най-новият на световната футболна карта, записа най-голямата победа в петгодишната си история.

За наше съжаление, тя дойде в сърцето на София, на стадион "Васил Левски". Косово ни победи с 3:2, а решителният гол падна в 92-ата минута.

Няма какво да се лъжем, гостите ни биха напълно заслуженo, с изцяло футболни аргументи.

Това продължи невероятната им серия без загуба, която вече e 14 мача. Серия, която са постигали само някои от най-големите футболни сили.

Победата както споменахме, е най-значимата до този момент, което очаквано отприщи огромни празненства из косовските градове, а фойерверките в Прищина не спряха цяла нощ.

Президентът Хашим Тачи изпозлва официалния си профил в социалните мрежи, за да напише:

"Фантастичен мач. Бяхме много по-добри и не се отказахме дори за минута.

С този отбор Косово без проблем ще отиде на Европейското".

Припомняме, че дори да не го направят през нашата група, където борбата им за второто място ще е с Чехия, косоварите ще имат и втори шанс през Лигата на нациите през март, когато ще се борят за една свободна квота с отборите на Северна Македония, Беларус и Грузия.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/4508-61380/0731/bg

От приемането си в семейството на ФИФА през 2014-а, Косово има 12 победи, само 5 от тях в официални мачове. Те са срещу Азербайджан, Фарьорски острови, две над Малта и снощи над България.

В контролни мачове жертви на косоварите пък са били Мадагаскар, Екваториална Гвинея, Оман, Буркина Фасо, Албания, Латвия и Фарьорските острови.