Лудогорец иска да вземе деветката Игинио Марин от Нумансия, твърди вестник "Тема спорт".

Нападателят е свободен да си тръгне заради изпадането на отбора му от втора в трета испанска дивизия. То бе изключително изненадващо, след като Нумансия започна сезона като един от отборите, който се целеше в промоция за елита.

Игинио е на 26 години, играл е за Мурсия, Лорка и Валядолид, като в последния сезон е започнал като титуляр 34 мача и е вкарал 10 гола за Нумансия в Сегунда. Цената му на пазара би следвало да е около 500 000 евро, но клауза в контракта му позволява да си тръгне като свободен заради изпадането.

Привличането му ще освободи напълно пътя за раздяла с Якуб Швиерчок, който определено не се вписва в плановете на треньора Павел Върба и продажбата изглежда сигурна.

Embed from Getty Images

Но преди това Разград иска да има опция за номер 9, която да е алтернатива на Клаудио Кешерю. Други чисти централни нападатели в тима няма, защото нито Жоржиньо, нито Чибота или Текпетей отговарят на този профил.

В следващите дни Лудогорец ще опита да вземе и крило, с което опциите в атака пред Върба да станат още повече преди старта на сезона.