Докато цяла Европа се вълнува от започналото Европейско първенство по футбол, то за клубовете от по-скромните страни вече е време за европтурнири.

В това число влиза и българската Първа лига, като след няколко часа нейния първенец Лудогорец ще научи първите си съперници в квалификациите за Шампионска лига.

Жребият ще бъде теглен от 13 часа българско време, като разградчани стартират от първия кръг на надпреварата, а до така мечтаните групи ги делят цели четири тежки кръга.

Естествено, че в този първи кръг Лудогорец е поставен, а публикуваните вчера пресявки оставиха само четири възмиожни съперника за родния шампион.

Това са шампионите на Беларус - Шахтьор Солигорск, на Азербайджан - Нефтчи Баку, на Израел - Макаби Хайфа, както и на Албания - Теута.

От тези четири отбора със сигурност възможността Макаби Хайфа изглежда много сериозна, като Лудогорец със сигурност ще има затруднения, ако трябва да се изправи с израелския шампион.

Нефтчи, Шахтьор Солигорск и Теута поне на теория трябва да са отбори на по-ниско ниво от родния първенец.

Първите мачове от този кръг ще са на 6 или 7 юли, а реваншите седмица по-късно.

Утре също ще има жребий, в койот вече ще бъдат замесени всичките ни евроучастници. Тогава Лудогорец ще научи евентуалните си противници за втория кръг в Шампионска лига, а ЦСКА, Локомотив Пловдив и Арда съперниците си в Лигата на Конференциите.