Мартин Камбуров официално подписа своя договор с новака в елита ЦСКА 1948.

Договорът на нападателят влиза в сила от новия сезон, като той ще доиграе оставащите шест кръга от Първа лига с екипа на Берое.

Не е тайна, че 39-годишният Камбуров ще търси подобряване на рекорда за голове в родния ели, който в момента се държи от Петър Жеков. Легендарният играч на Берое и ЦСКА има 253 попадения в елита, докато Камбуров в неделя отбеляза своя 231-и гол.

"Помислих си, че това е добра опция за мен да постигна целите си и разбира се да помогна на клуба. Няма да бъде лесно в началото, но с потенциала, с който разполагаме ще се представим достойно.

Основната ми цел е да вкарвам голове, което съм правил винаги и това е най-силното ми качество. Мисля, че това е най-важно във футбола, човека който ще вкарва гол", сподели Камбуров.

Освен петкратен голмайстор на елита, Камбуров е и шампион с пловдивския Локомотив през 2004-а.

За пловдивските "железничари" той играе в 4 различни периода. Тръгва за футбола от големия съперник Ботев, като играе още в Свиленград, Спартак (Плевен), Локомотив (София), ЦСКА и Берое. В чужбина е играл за Ал-Ахли от ОАЕ, китайския Далиен и гръцкия Астерас.