Манчестър Юнайтед изненада мнозина с избора си за нов нападател, привличайки 30-годишния нигериец Одион Игало.

В последните три години той се състезаваше в китайската Суперлига, която е известна с умопомрачителните заплати, които раздава, но не и с качестовто на футбола си.

Именно престоят му в Китай и избухнала епидемия от коронавирус в страната ще се окажат сериозна пречка за първите дни на Идало в Юнайтед.

За шастие, не става въпрос за здравословен проблем с нигериеца, той е напълно здрав, но пък на този етап не може да напуска Великобритания, защото просто няма да успее да се върне обратно.

Това нямаше да е особен проблем, ако днес съотборниците му не бяха заминали за едноседмичен лагер в Испания. Великобритания въведе забрана за влизане в страната на граждани, които са били в Китай в последните 14 дни, какъвто е случаят с Игало.

Така той няма да пътува с новите си съотборници към Испания, а ще остане да тренира с юношите на тима. Ако бе тръгнал с отбора, той нямаше да успее да влезе обратно в страната.

Все пак има и позитивна страна на цялата сага.   Ако въпросните мерки бяха приети няколко дни по-рано, то Одион Игало изобщо нямаше да успее да пристигне в Манчестър. Тогава трансферният гаф на Манчестър Юнайтед щеше да е пълен.