Наполи е отборът, в който Диего Марадона прекара най-дълъг период като професионалиен футболист, а само часове след вестта за смъртта на легендата, неаполитанци вече обмислят ход, с който да уважат култовата десетка. Аржентинецът игра за италианския клуб между 1984 и 1991 година, като имаше основна роля за спечелването на две титли на страната, една Купа и една Суперкупа, както и Купата на УЕФА. 

"Сан Паоло" е третият най-голям стадион в Италия със своите 55 000 места, а в миналото е приемал рекордно голяма публика - почти 91 000 зрители през 1974. Общинският съвет на Неапол вече поиска разрешение за преименуването на съоръжението на стадион "Диего Марадона", макар на Апенините да има закон, че трябва да минат 10 години от смъртта на дадена личност и чак тогава може да се случи нещо подобно.

Предложението всъщност идва лично местния кмет Луиджи де Маджистрис и бе подкрепено от клубния президент Аурелио де Лаурентис. 

"Диего Армандо Марадона е най-великият футболист за всички времена. Той накара нашите граждани да мечтаят. Той прероди Неапол със своята гениалност. Ние ще преименуваме стадиона в негова чест", обяви градоначалникът. 

Стотици фенове пък излязоха по улиците на града, за да отдадат почит на починалия си герой. Марадона остава култова фигура в Неапол, макар от напускането му да са минали почти 30 години. И до днес навсякъде по улиците могат да бъдат видяни графити, лепенки и олтари в негова чест.