Мадридската преса е във възторг от плана на Флорентино Перес, който трябва да събере през 2022 г. в Реал звезден състав. И то - без да бъде похарчен и цент за трансферни суми! Според "Ас" и "Марка", двете издания най-близки до делата на "кралете", в ход са преговори с четирима играчи, които да не преподписват договорите си с настоящите отбори и идното лято да бъдат взети в Мадрид като свободни агенти.

Според информациите, защитата ще има нов лидер - нужен, след напускането на Серхио Рамос и продажбата на Рафаел Варан в Манчестър Юнайтед. Идното лято това трябва да е Антонио Рюдигер, който е в последната година от договора си с Челси.

В средата на терена плановете са за двоен удар - Пол Погба от Юнайтед отказва да поднови контракта си на "Олд Трафорд", а Леон Горецка - с Байерн. И към двамата вече е предприет подхода на "тихо вербуване", а изкушението да играя за Реал вероятно ще е достатъчно да ги убеди. И към двамата интерес не липсва, като Погба е желан от ПСЖ, а Сити и Юнайтед си харесват Горецка. Но Флорентино е убеден, че това са неговите хора за нов гръбнак на халфовата линия.

В атака е ясно - Килиан Мбапе може да бъде взет още тази седмица, но срещу 120 милиона евро. Ако не се случи, той вече е решил да дойде в Мадрид догодина, когато контрактът му с ПСЖ ще е изтекъл. Още един голям удар, който може да оформи четворната суперсделка със свободни агенти, която да преобрази белия тим от Мадрид.

Планът на Флорентино не е базиран на огромни трансферни плащания, както бе преди 20 години при първото събиране на Галактикос с Фиго, Зидан, Роналдо, Бекъм и останалите. Нито пък като при втората "златна селекция" с Роналдо, Кака и останалите в края на първото десетилетие от века. Сега се разчита на удари без трансферна сума, което ще бъде компенсирано от по-сериозните лични условия и заплати на звездите, които се цели да бъдат привлечени.