Общинският съвет в Разград одобри искането на Лудогорец за преименуване на стадиона от "Лудогорец арена" на "Хювефарма арена".

Решението бе взето на днешната сесия единодушно, с 31 гласа "за".

Преди това бе изслушан изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев, който обясни, че преименуването на стадиона е свързано с желанието на собствениците да разширят подкрепата си за клуба.

Лудогорец си поставя високи цели и промяната на името е важна стъпка за по-нататъшното ни развитие. Много скоро се планира старт на строителството на сектор А на стадиона, а следващото лято ще се играят мачове от евротурнирите в Разград.", допълни той.

За да стане факт новото име, ще бъде изменен договора за концесия за строителство с предмет "Реконструкция и модернизация на стадион "Лудогорец арена", неговото управление и поддържане след въвеждането му в експлоатация на риск на концесионера"

В докладната записка е посочено също, че преименуването на стадиона ще доведе до взаимни ползи както за концесионера, така и за концедента и ще окаже положително влияние върху бизнеса в града.