Изключително много скандали белязаха мачът между Ювентус и Болоня, който на хартия трябваше да премине спокойно и със сериозно предимство за гранда от Торино.

Нищо подобно, двубоят завърши наравно 1:1, като освен изравнителен гол за Юве в 95-ата минута, срещата бе белязана и от редица скандали.

Най-яркият от тях дойде в 84-ата минута, когато реферът Хуан Лука Саки изгони двама играчи на Болоня само за няколко секунди. Видео от мача вижте на MAXSport.live.

Спорното решение бе един извеждащ пас към Мората, при който испанският нападател на Юве бе блокиран от Адама Соумаоро. Наглед чисто, каквото и бе категоричното решение на рефера в реално време.

Секунди по-късно обаче той бе привикан да разгелда ситуацията с ВАР, а няколко минути не стигнаха на разколебаният рефер да вземе решение.

Той дори се върна на терена, очевидно все още нерешителен. Футболистите гледаха с недоумение, когато най-сетне съдията реши, че има нарушение и изгони Соумаоро.

Това обаче вбеси лудата глава Гари Медел, като опитният халф на Болоня буквално искаше да откъсне главата на редера насред терена.

Медел каза очевидно не особено приятна дума на съдията, заради което получи жълт картон, но това не му бе достатъчно.

Чилиецът продължи с репликите, заради които бе изгонен, а това го накара да подгони рефера, очевидно търсейки саморазправа.

Съотборниците му го спряха, а деветимата на терена от Болоня не удържаха, защото в 95-ата минута Душан Влахович изравни за Ювентус.

Така Юве остана на четвъртото място с 63 точки, с осем зад лидера Милан при оставащи пет мача.