Някогашният английски национал Пол Гаскойн бе оправдан по обвинение в сексуален тормоз над млада жена във влак.

Легендарният играч, който през годините пребори зависимост от алкохола, целунал по устните момичето, въпреки че тя твърди, че това е станало при нейна съпротива.

Газа и адвокатът му в съда застанаха на позиция, че целувката е била, "за да повдигне самочувствието" на момичето. Газа чул, че друг пътник я нарекъл "дебела" преди това.

Обвинението реагира гневно на присъдата "невинен", а коментарът от там бе, че Гаскойн е излъгал няколко пъти по време на делото и е изопачил фактите от историята във влака. Самият футболист се разплака от радост при произнасянето на заключението от съда.

"Не съм правил никакви сексуални намеци - обясни Газа пред репортерите след делото. - Жената дойде при мен да се снимаме, а някой подхвърли от съседните места към нея, че е дебела и грозна. Аз казах - "ти си красива, не го слушай", и я целунах, за да я окуража."

Историята звучи по съвсем друг начин от обвинителката, която не присъства на заседанието. Нейната версия е, че Газа се хилил самодоволно и я е целунал насила.