Последната секунда отново се оказа щастлива за Левски, но този път не в европейските клубни турнири, а в родната Първа лига.

След над три седмици без мач в родния елит, "сините" се завърнаха с 1:0 над Хебър у дома, дошло с гол буквално пет секунди преди изтичането на даденото от съдията продължение.

Реферът даде продължение от четири минути добавено време, а когато таблото показваше 93:55, удар на Роналдо рикошира щастливо и се озова в мрежата на отбора на Хебър.

Ситуация, която до болка напомняше победния гол срещу Апоел Беер Шева на същата тази врата и гол в добавеното време, какъвто донесе "синя" радост както срещу израелците, така и срещу Шкипи и Айтрнахт в европейските домакинства.

Иначе на "Герена" се очертаваше една тягостна вечер, която щеше да върне отбора болезнено към родната действителност.

Защото истината е, че Левски в никакъв случай не направи добър мач, като с изключение на заключителните минути на първата част, "сините" така и нямаха идея как да преодолеят отбраната на Хебър.

Воденият от Любослав Пенев пазарджишки тим за пореден път доказа, че е доста добре организиран и солиден в отбрана тим, кто подобна на първия кръг, когато удържа 0:0 на ЦСКА, сега бе на секунди да го направи и срещу Левски, при това на "Герена".

Най-добрите шансове за Левски в мача бяха удари, пред които бранителите в бели екипи се хвърляха самоотвержено и успяваха да блокират.

Реално вратарят на Хебър имаше само една намеса, която бе при далечен шут на Джавад Ел Джемили, рикоширал от бранител в бяло.

Най-слаби за Левски бяха заключителните 15-20 минути, когато "сините" видимо се затрудняваха да организират смислена атака, а просто разиграваха безцелно, а по всичко личеше, че този мач ще завърши при нулево реми.

Тогава обаче дойде мигът на Роналдо. Човекът, който вкара в последната минута в Скопие, в последната минута срещу Апоел, както и в последната минута днес.

С неговия скъпоценен гол Левски вече събра актив от 12 точки след четири победи и две поражения, като трябва да отбележим, че "сините" имат и два мача по-малко от лидерите в класирането, които към момента са пловдивският Локомотив с 22 пункта, както и Черно море с 20.