Вариантът за предсрочни президентски избори в Барселона вече изглежда съвсем реален. Президентът на каталунците Хосеп Мария Бартомеу масово е недолюбван от феновете и те правят всичко възможно да го накарат да напусне възможно най-скоро, а по всичко личи, че това наистина може да се случи.

Членовете на Барса събраха около 18 хиляди подписа, които ще бъдат депозирани в клуба днес и така ще може да бъде започната процедура за извънредни избори. Запалянковците преизпълниха целта си, защото бе необходимо да бъдат събрани 16 521 подписа.

Вотът на недоверие ще бъде одобрен, ако 2/3 от гласуващите се обявят против Бартомеу и "за" свалянето му. Право на гласуване имат общо 150 000 членове на каталунския клуб, а ако въпросните 2/3 действително бъдат постигнати, то тогава ще се стигне и до предсрочни избори.

Сегашните такива за нов президент са насрочени за март следващата година. 

Актуалният шеф Бартомеу е крайно недолюбван от феновете, след като суперзвезда и клубна легенда Лионел Меси пожела да напусне отбора по-рано през лятото, а и като цяло ръководенето на клубните дела е меко казано спорно.