Екшъните след Локомотив (Пд) - ЦСКА не отстъпиха на битката на терена, където бе горещо през всички 90 минути. По вече утвърдена традиция, ръководствата на двата отбора размениха обиди.

Главният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов нарече собственика на Локо Христо Крушарски "палячо" на излизане от стадиона. В отговор босът на пловдивския отбор изригна:

"Каквото и да правят, ние си правим кефа и си ги трескаме наред. Може да ме обвиняват, че не съм отложил мача, но него не го отменям аз, а ръководството. Ние показахме, че сме класен отбор.

Ние сме интелигентни хора и сме го доказали. Те са злобни хора, ако бяха ме победили, щях да отида и да им стисна ръката. Не съм като тия, раснали в дупки, които си мислят, че всичко се върти само около тях. Аз съм широко скроен."

В дните преди мача ЦСКА поиска неговото отлагане заради ангажиментите си в Европа - в четвъртък бе победен Б36 Торшавн, а след три дни идва и решаващия плейоф в Лига Европа с гостуване на Базел. Но от ръководството на Локо отказаха.

Още с последния сигнал настана закачка между ултраси на домакините зад вратата на Густаво Бусато, и стража на ЦСКА. Той бе замерян с камъни, като един от тях го е ударил, твърди "Топспорт".

Бразилецът отвърна, показвайки емблемата на екипа си към феновете, което още повече ги провокира да опитат да съборят предпазната ограда и да нахлуят на игрището.

Вероятно БФС ще накаже Локо за хвърлените камъни по терена, особено ако има доказан удар.

Санкция се чака и за ЦСКА, след като поне две сигнални ракети, изстреляни от агитката на гостите, паднаха опасно близо до зрители в сектор с привърженици на домакините.