Роберт Левандовски ще играе на високо ниво още дълго време. В това е убеден директорът на Байерн (Мюнхен) Карл-Хайнц Румениге. Полският нападател вкара 55 гола по пътя на баварците към завоювания требъл, а изглежда в следващите сезони трябва да очакваме подобно представяне от деветката.

"Роберт може да играе на това ниво още много години. Не можем да си позволим да изпуснем такъв играч. Чувства се комфортно в Бавария и се развива", заяви Румениге, който сравни полската голова машина със звездата на киното и бивш шампион по културизъм Арнолд Шварценегер.

Роденият в Австрия актьор спечели множество титли от "Мистър Олимпия", а след това доби световна популярност в продукции като "Конан" и "Терминатор".

Фантастичната физическа форма на Левандовски накара Румениге да го постави до бившия губернатор на Калифорния, който също винаги е впечатлявал с това.

"Роберт е като Терминатор. Има тяло като на Шварценегер, а на 35-годишна възраст ще бъде по-добър от Кристиано Роналдо", убеден е шефът на Байерн.

32-годишният нападател има договор с мюнхенския тим до лятото на 2023 година.