Световният шампион с Франция Пол Погба е близо до завръщане в Ювентус. 29-годишният халф ще подпише четиригодишен договор с “бианконерите”, твърди “Ла Гадзета дело Спорт”, а годишната му заплата ще бъде в размер на 10 милиона евро.

Като включим бонуса за подписване и различните клаузи в сделката, то за целия период Погба може да получи около 80 милиона евро. Преговорите се движат от Рафаел Пимиента. Адвокатът се грижи за бившите клиенти на Мино Райола след кончината на легендарния агент.

Именно Пимиента е убедил Юве Погба да подпише за четири, а не за три години, каквото е било първоначалното желание на клуба.

Французинът ще се завърне в Торино след шест години в Манчестър Юнайтед и ще стори това като свободен агент - точно както бе и при първото му пристигане в Юве. Той подписа със “Старата госпожа” без пари през 2012 година, а през 2016 от Юнайтед платиха на италианците 105 милиона евро за услугите му.

При втория си период в Манчестър Погба обаче не бе достатъчно постоянен и в крайна сметка отново си тръгва без да донесе никакви пари в клубната каса.