Стилиян Петров направи видеообръщение към феновете у нас, като призова за незабавни оставки и извинение от ръководителите на БФС към всички футболни хора.

Дългогодишният капитан на националния отбор нарече тези, които още обичат играта у нас "мазохисти" във видеото, което е доста остро като нападки към Борислав Михайлов и другите хора, които ръководят футбола ни от години. Ето избрано от силните думи на Стилиян:

"Здравейте на всички и най-вече на мазохистите, които обичат българския футбол, включително и аз - казва Петров. - В последните няколко дни заваля дъжд от SMS-и и от обаждания за това как е време това ръководство на БФС да си замине, защото вече българския футбол е на колене. Обвинен е в черно тото, корупция, расизъм и в какво ли не. Вече хората по целия свят гледат на българския футбол с друго око, те не се интересуват вече от това, което бяха за нас Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Краси Балъков.

Ние отново обвинихме българските футболисти, че толкова си можели, нямали сме други, същите извинения, които бяха преди 15, преди 10, преди 5 години.

Сегашното ръководство постоянно казва, че ще работи, ще прави промени... Единствената промяна сте вие да напуснете Българския футболен съюз. Извинение - Туристическа агенция "Български футболен съюз". Призовавам господин Борислав Михайлов и целия Изпълком незабавно да си подадат оставката и да се извинят публично на българския народ за това, че заличиха българския футбол.

Мазохистите - време е да се събудим. Не ми пишете, не ми се обаждайте, изисквайте, искайте отговорност на тези, които са виновни. Видяхте, че за пореден път съдът отхвърли техния конгрес, показа нередности. Това, за което ние постоянно говорим. Тази система е пригодена така, че да работи само в ущърб на българския футбол. Но и това ще се промени.

Бъдете смели, бъдете независими, стига сме си давали задника, време е да бъдем мъже, да бъдем смели. Това е единственият начин отново да се гордеем с българския футбол, отново да имаме Христо Стоичков, отново да имаме Димитър Бербатов, отново да имаме Краси Балъков.

В заключение - Тошко Неделев, надявам се, че всичко върви както трбява, надявам се, че се оправяш. Всички сме с теб! С нетърпение очакваме да си в България. Успех!".