Стилиян Петров е поставил три условия, при които би се кандидатирал за президент на БФС, пише "България Днес".

Рекордьорът по мачове за националния тим е сред най-спряганите имена за поста, макар според мнозина, той да не изгаря от желание да се впуска в подобно предизвикателство.

Стилиян е сред малкото футболни хора у нас, които имат нужната квалификация за подобна длъжност. Наскоро бившият капитан на Астън Вила и Селтик завърши специализирания курс на ФИФА за спортен мениджмънт, заедно с доста световни футболни легенди от близкото минало.

Първото условие на Петров е било, да се извърши пълен одит на футболната централа, за да се установи как и за какво са харчени средства в последните години.

Второто условие на Стенли е било, той да има пълна свобода да приложи идеите си, без никакъв натиск от футболните босове. Това условие ясно показва, че в неговата концепция Изпълкомът на БФС ще бъде без клубни президенти.

Третото условие на бившият халф е било, той да получи необходимото време да извърши реформа във футбола ни, без да бъде притискан със срокове.

Ако се стигне до подобна кандидатура, е доста вероятно зад нея да застаната почти всичките клубове у нас.

Заедно със Стилиян Петров в управлението вероятно ще влязът доста нови лица от нековото поколение, като почти целият Изпълком ще бъде сменен.