Бившият капитан на Астън Вила - Стилиян Петров, защити сегашния Джак Грийлиш, след като 24-годишният халф беше критикуван от популярния анализатор и бивш треньор Греъм Сунес.

Сунес заяви, че Грийлиш, който е сред най-желаните трансферни цели, може да се провали след предстоящия си трансфер в голям отбор, който е неизбежен. Манчестър Юнайтед към момента е фаворит за подписа на халфа на Астън Вила, който най-вероятно ще изпадне в Чемпиъншип.

Грийлиш е най-фаулираният играч във Висшата лига и Сунес смята, че това е така, защото прекалено дълго задържа топката.

Стилиян смята, че коментарът на Сунес е твърде остър и неоснователен.

"Вярвам, че Джак има огромен потенциал и е страхотен играч. В момента всичко зависи от него. Опитва да прави всичко сам. Опитва се да създава положения, да асистира, да бележи. Опитва всичко.

Ако Джак премине в по-голям отбор, ще има елементи в играта му, които трябва да се подобрят. Той има всичко да е топ играч. В моментната ситуация в Астън Вила, той е този, който всички наблюдават. Иска да блести, което е страхотно.

Забравяме, че е само на 24.

Не съм съгласен със Сунес. Грийлиш задържа топката, защото трябва и той го знае. Ако играе с по-добри играчи, ще се адаптира. Добрите футболисти знаят как става, а той определено е сред тях.

Виждам, че гледната точка на Сунес е различна. Джак ще е голямо попълнение за голям клуб", заяви Стенли.