Луис Суарес бе честен за чувствата си, след като бе изгонен от Барселона и след това стана шампион с Атлетико Мадрид.

Уругвайският нападател все още звучи обиден на ръководството на каталунците, а освен това призна, че оттам не са го поздравили за големия успех.

"Никой не ме е поздравил, но бях близо до това да им изпратя снимка с шампионската купа. Никога няма да кажа лошо нещо за Барселона, защото оттам ми дадоха възможността да бъда в елита. Но президентът каза в пресата, че напускам, вместо да ми се обади. Обаждаха ми се да убедя Меси да остане, както и Гризман.

Нека дойдат и ми обяснят за раздялата, или треньорът да ми каже, че има нужда от друг тип централен нападател. Разбирам донякъде Куман, защото той е просто посредник. Осъзнах, че от него не зависи почти нищо. Не той бе треньорът и основната фигура".

Суарес добави, че би се радвал Меси да остане в Барселона: "Аз съм негов приятел и фен и се надявам да продължи да играе там".

Уругваецът е категоричен, че остава в Атлетико за следващия сезон: "Феновете ме приеха много добре. Където и да отида, има фенове на Атлетико. Не знаех, че са толкова много. И това, въпреки че съм ги наранявал докато играех за Барса. Щастлив съм тук и е невъзможно да кажа, че ще напусна. Ако клубът ме иска, няма проблем да остана".