Треньорът на Селтик Нийл Ленън най-сетне подаде оставка, след като “детелините” изостават на 18 точки от големия си местен съперник Рейнджърс. Бившият съотборник на Стилиян Петров изкара две години начело на клуба, като за него това бе втори период като наставник на “зелено-белите”, след този между 2010 и 2014.

През сезон 2019/2020 Селтик спечели требъл под ръководството на Ленън, но настоящата кампания е абсолютно фиаско, като освен изоставането от Рейнджърс, тимът отпадна в квалификациите на Шампионската лига, след това не успя да прескочи групат си в Лига Европа, оставайки на последно място, а за капак на всичко напусна и Купата на Лигата в Шотландия още във втория кръг.

Така на практика единственият трофей, за който Селтик има шанс, е Купата на страната. Всъщност след отпадането за Купата на Лигата, полиция трябваше да пази Ленън и играчите му от озверелите фенове на гранда от Глазгоу.

Анализаторите на Острова са изненадани, че Ленън не бе уволнен по-рано през сезона, а се стигна до напускането му. Засега негов временен заместник ще бъде друг бивш играч на Селтик, макар и с не толкова славна кариера - Джон Кенеди, който също се засече със Стилиян Петров на “Селтик Парк”.