Колумбиецът Браян Морено Алварес официално е второто ново зимно попълнение на ЦСКА.

22-годишният нападател идва "Българска армия" от тима на Атлетико Уила, който завърши на последно място в колумбийския елит през миналата година.

Морено игра в 19 от 20-те мача на своя тим през есента, като се разписа три пъти. Цялата си кариера той прекарва именно в тима на Атлетико Уила, като има общо 70 мача и 17 гола.

Ръководството на "червените" не разкрива финансовите параметри около сделката, а още от утре колумбиецът ще бъде в Турция, за да се присъедини към своите съотборници, които са на лагер в Белек.

Сделката е била предвидена още за началото на годината, но положителната проба за коронавирус на Морено е забавила неговото отпътуване към България.

Очаква се Морено да е в ролята на резерва на Жорди Кайседо и евентуално да замести еквадореца, ако той бъде продаден, каквито и са очакванията в края на сезона.

Интерес към еквадорския голаджия на "червените" има непрестанно, но желанието на ръководството е той да остане поне до края на сезона, за да помогне на тима в битката за титлата.