Ръководството на ЦСКА ще внесе над 20 милиона лева за стадион "Българска Армия" и базата в Панчарево в съвместното дружество, което ще бъде създадено с държавата. Информацията е на в. "Тема спорт".

Учредяването би трябвало да стане на 25 септември (сряда), когато Министерският съвет е планирал да го гласува. След като се създаде дружеството, специалисти ще направят оценка на стадиона и базата на клуба. ЦСКА ще трябва да внесе нейната паричната стойност. Очаква се сумата да е над 20 милиона лева - вероятно около 22 млн.

"Червените" ще внесат парите като капитал на съвместното дружество. Държавата пък ще участва, като апортира към него "Българска армия" и Панчарево. В момента спортните съоръжения са във владение на "Сердика спортни имоти", което е към Министерството на спорта.

Съвместното участие на ЦСКА и държавата ще даде много по-широки възможности на клуба да инвестира в стадиона и базата. Ще предостави и по-дългосрочна сигурност, че съоръженията ще се управляват от "армейците". Така ще може да се пристъпи към старта на строежа на стадиона, който ще замени "Българска армия", без да излиза от неговата "чаша" в Борисовата градина. ЦСКА планира цялостна реконструкция на арената, а на базата в Панчарево предстои да се изгради ресторант и още един терен към съществуващите в момента три такива.

"Червените" вече получиха виза за проектиране за основен ремонт и реконструкция на "Армията" с решение на главния архитект на София. Този документ беше основната стъпка към създаването на съвместното дружество. В момента юридическите екипи на ЦСКА и държавата работят активно по учредяването му и то трябва да стане факт след седмица.