Голмайстор №1 на Англия в историята - Уейн Рууни, изрази остра позиция по повод призивите за намаляването на заплатите на футболистите.

Най-деен в тези призиви бе здравният министър на Великобритания, който публично обяви, че е неморално играчите от Висшата лига да получават заплати в тази ситуация.

Два дни по-късно отборите от Висшата лига се съгласиха да намалят всички заплати с по 30%, но Рууни смята, че играчите са изкупителни жертви.

"Ако правителството ме потърси, за да подкрепя финансово медицинските сестри или да купя апарати за дишане, ще е гордост за мен да помогна, стига да знам къде отиват парите ми.

Аз обаче съм в такава позиция, че мога да дам нещо. Не всички играчи са в същата позиция. Защо футболистите изведнъж станаха изкупителни жертви? Това, което стана през последните няколко дни, е позор.

Първо, здравният министър Мат Ханкок заяви, че заплатите на играчите в Премиър лийг трябва да бъдат орязани. Той трябва да информира нацията за последните новини около най-голямата криза, с която сме се сблъсквали. Защо изобщо парите на футболистите го занимават? Дали това не е отчаян опит да отклони вниманието от това как правителството се справя с пандемията", заяви той.