Ще остане ли Ханзи Флик на поста селекционер на Германия? Това е големият въпрос след ранното отпадане на Бундестима още в груповата фаза на Мондиал 2022. И по всичко изглежда, че съдбата на спеца вече е решена.

Според информация на Sport1, Ханзи Флик ще запази поста си на национален селекционер на Германия поне до края на Евро 2024. Договорът на специалиста, който наследи поста от Йоахим Льов, е за още година и половина.

След фиаското на Германия на Мондиал 2022 се заговори, че Флик може да бъде освободен или сам да подаде оставка, но това поне засега няма да се случи. А треньорът също заяви, че няма да бърза с решението си и да се поддава на емоциите.

Членовете на Изпълнителния комитет на германската федерация не са свалили доверието си в Ханзи Флик и ще му се доверят до Евро 2024, на което страната е домакин.

Президентът на ГФС Бернд Нойендорф иска от треньора да направи анализ на мачовете в Катар и да предложи начини за решаване на проблемите в Маншафта.

Вече стана ясно, че две от ключовите фигури в състава на Германия - Томас Мюлер и Илкай Гюндоган, ще прекратят кариерата си в националния отбор, а статутът на Мануел Нойер вече няма да е на безспорен №1.

Ще има и още промени, но първо трябва да се направят анализи и да се представят доклади, пишат още немските медии.