Президентът на Славия Венцеслав Стефанов гостува в предаването "Тази сутрин" по bTV, където коментира актуалните теми в родния футбол и постоянните слухове, че има нередности в мачовете от гледна точка на честите обрати в срещите. Взе отношение и по вчерашния двубой между "белите" и ЦСКА, в който "червените" наваксаха един гол пасив за победата с 2:1.

"След мача с ЦСКА повече от сто човека ми се обадиха. Казват ми: "Твоят човек е пробит". Това е просто идиотска грешка на футболиста (Димитър Велковски б.а.). Убеден съм, че това момче не може да се е продало. Просто надцени възможностите си, в последните мачове играе слабо. Хората си говорят и пишат каквото искат. Тъжно ми беше след края, естествено. Да не искате да танцувам".

"Колкото до купени мачове - не мога да твърдя, докато не съм видял лично. Хората, които се съмняват, са далеч от материята "Футбол". Те са зрители и в същото време им се промиват мозъците от различни слухове. Хората вече не ходят на стадиона, за да гледат играчите, а мислят за коефициенти. Нещата във футбола са се изродили. Ако мачовете се развиваха по логичния начин: един отбор вкарва гол и след това трябва да реализира още 2-3, тогава никой няма да ходи на стадиона."

"Шапка свалям на Бойко Борисов, че се нае да прави тази среща с Васил Божков, Гриша Ганчев и Георги Домусчиев. Особено за това, че извика министъра на вътрешните работи и прокурора. Трябва да сте забелязали, че след тази среща феновете на Левски и ЦСКА вече не са толкова агресивни."

"Шефовете на клубовете са виновни за отношението към съдиите. Ние търсим реферите и правим предложения. Аз не съм правил такива неща, но 70% от ръководителите са го правили. За толкова години съм имал един случай, в който съдия да дойде и да поиска нещо, за да помогне на моя отбор. Аз не знам какво се казва на един рефер, за да помогне на отбора ти. Не мога да кажа какво се говори на такива срещи."

"По времето на Иван Славков и Боби Михайлов се направи много за българския футбол. Има десетки отбори, които са на издръжката на БФС. Дават се топки, екипи и треньори. Направиха се терени и бази за подготовка, осветление. Ето, вчера на мача от едната страна имаше българи, а от другата страна червено-черни, както се казва. Затова нямаме силен национален отбор, тъй като не даваме шанс на нашите момчета. Ако се направи сравнение в първенството, сигурно ще се окаже, че футболистите са 70:30 в полза на чужденците", анализира Венци Стефанов.