"Росонерите" извоюваха много трудно победата си, но все пак тя бе заслужена, след като играчите на Леонардо натискаха през целя мач. Победното попадение бе отбелязано от Роналдиньо, който се разписа от бялата точка в 74-ата минута.
В 85-ата капитанът Амброзини си изкара втори жълт картон, но това не попречи на Милан да спечели срещата. Трите точки дават на Милан сигурност, че ще играят в шампионска лига, предаде Novsport.
Росонерите имат актив от 67 точки, но нямат шанс за титлата. Фиорентина остава на 9-та позиция с 46 точки.
Изненадващо първата част започна с добро положение за Фиорентина. Още в 3-ата минута Монтоливо се озова на добра стрелкова позиция, след като получи добър пас от Йоветич. Играчът не се поголеба да изпробва рефлекса на Дида, но бразилският страж показа защо му е гласувано доверие и спаси изстрела.
Отговорът на Милан дойде 5 минути по-късно, когато Роналдинжо пусна страхотен пас към Хунтелаар, който нахлу в наказателното поле и стреля, но топката мина на сантиметри от дясната греда.
След тези силни начални 10 минути играта се пренесе в центъра и стана много по-спокойна. И двата отбора стигнаха до противниковите врати, но нищо не затрудняваше стражовете.
И така до 41-ата минута. Центрирана от корнер топка бе изчистена от защотник на "виолетовите", но все пак тя попадна в Пирло на границата на наказателното поле, който отправи изстрел, но той бе слаб.
Все пак Роналдиньо посегна с глава и отклони пътя на топката, но Фрей прояви блестящ рефлекс и спаси вратата си от сигурен гол.
Две минути по-късно отново Роналдиньо имаше много добра възможност, след като изпълни пряк свободен удар от левия ъгъл на наказателното поле. Топката бе насочена по страхотен начин, но отново стражът на гостите прояви добър рефлекс и спаси. Така завърши и първата част при нулево равенство.
Първата добра възможност за втората част дойде в 52-ата минута и отново бе пред вратата на Фиорентина. Роналдиньо пусна много хитър пас към Зеедорф, който реши да стреля от движение, но не уцели вратата.
Нова добра възможност се откри пред Роналдиньо в 62-ата минута. Зеедорф бе съборен на границатата на наказателното поле и съдията отсъди пряксвободен удар. Кариоката стреля по страхотен начин, над стената в далечния ъгъл, но отново Фрай се намеси по уникален начин.
В 74-ата минута Леонардо направи двойна смяна, като вкара в игра Индзаги и Мансини. Две по-късно имаше резултат. Индзаги получи добър пас в наказателното поле и подаде към Бориело, който бе съборен в наказателното поле, а съдията посочи бялата точка.
Зад топката застана най-добрият на "росонерите" до този момент – Роналдиньо, който не остави никакви шансове на Фрей. Бразилецът прати топката в долния десен ъгъл на вратата – 1:0.
След попадението "виолетовите" започнаха да натискат и в 82-ата минута Варгас проби много добре и стреля, но Дида бе заел добра позиция и изби топката.
В 85-ата минута отново Варгас навлезе много добре в половината на Милан и бе фаулиран пред наказателното поле от Амброзини, който вече имаше един жълт картон и се наложи да му бъде показан втори.
Така пет минути преди края домакините останаха с човек по-малко, но все пак запазиха крехката си преднина.
Милан – Фиорентина 1:0
1:0 - Роналдиньо 74’ (дузпа)
Милан: Дида, Фавали, Антонини, Тиаго Силва, Дзамброта, Амброзини, Пирло, Бориело, Зеедорф (Мансини 74’), Роналдиньо (Фламини 82’), Хунтелаар (Индзаги 74’);
Старши треньор: Леонардо
Фиорентина: Фрей , Кролдруп , Натали,Гоби, Де Силвестри, Кристиян Санети (Керисон 68’), Монтоливо, Йоветич (Ляич 59’), Джилардино, Маркиони (Варгас 56’), Болати;
Старши треньор: Чезаре Прандели;
Жълти картони: Роналдиньо, Амброзини, Фавали (Милан) Де Силвестри (Фиорентина)
Червен Картон: Амброзини (Милан);
Съдия: Русо;
Стадион: "Сан Сиро", Милано;