Кристиано Роналдо си е купил един от най-скъпите и уникални автомобили в света, когато в понеделник е посетил базата на "Ферари" в Маранело.

Той не просто получи специално разрешение от Ювентус да пропусне тренировката, а бе разведен из дома на една от най-култовите марки в автомобилостроенето лично от президента на клуба Андреа Аниели. Разбира се, той е и фамилия Аниели, която контролира концерните "Фиат" и "Ферари".

С тях е бил и Джон Елкан, който е реалният изпълнителен шеф на компанията "Ферари" и един от директорите на Ювентус.

Кристиано се е запознал с пилотите на скудерията във Формула 1 - Шарл Леклер и Карлос Сайнц, като им подарил свои подписани фланелки на Юве. Двамата се похвалиха в социалните мрежи с фотос с Кристиано и въпросните екипи. Всичко това бе тема из италианските медии още във вторник, но днес стана ясно, че Роналдо не си е тръгнал с празни ръце от Маранело.

Embed from Getty Images

Той е капарирал една от най-редките коли на компанията - Ferrari Monza SP1, който е наричан из автомобилните среди с паролата "супермашината".

Производителят от "Ферари" я е кръстил с култовото Иконата и тя е анонсирана именно така на сайта на компанията.

В света има само 500 екземпляра от двете серии, като едната версия е снабдена с всички екстри и е с базова цена от 1.6 милиона евро. Това е по-скъпата кола, другата струва 1.1 милиона.

От по-луксозната серия са продадени само 180 бройки, като едната вече е на Кристиано Роналдо. Такава има и Златан Ибрахимович, а от по-евтината версия си е купил Макс Верстапен, който преследва Люис Хамилтън в актуалното състезание на Формула 1, само че в болид на "Ред Бул".

Това е суперавтомобил №20 в колекцията на Роналдо, който е луд на тема спортни и скъпи коли. Автопаркът му се оценява на около 30 милиона евро.

Embed from Getty Images