Футболната ни легенда Христо Стоичков даде интервю пред аржентинско радио, в което говори по различни футболни теми.

Естествено, нямаше как да бъде подмината темата и за местния идол Диего Марадона, за която Стоичков направи любопитен коментар.

Той разкри, че е имал доста важно приятелство с аржентинския гений, но всичко това е останало в миналото.

"Имах много важно приятелство с него и когато то приключи, ми стана тъжно. Загубих голям приятел в лицето на Марадона. По-добре да си остана със спомена за него като футболист, снимките и позитивните неща. Диего загуби, не аз. Човек преминава през нереални неща през живота си. Винаги ще го обичам, но не както преди. По-добре да го оставя така", заяви Стоичков.

Камата също така разказа за буйния си нрав, както и за възможността да премине в аржентинския гранд Бока Хуниорс.

"Беше ми отредено да живея в една изключителна епоха, както в националния отбор, така и в Барселона. Беше лесно да играя с големи шампиони.

Бях бунтар със силен характер, както и неоспорим победител. Никога не се предавах, направих много глупости, но винаги с високо вдигната глава.

Няма най-велик играч в света. Всички сме равни. В Аржентина сравняват Лионел Меси с Марадона през цялото време, но като уважене към спорта аз не искам да го правя. Никога през живота си не бих сравнил един съотборник с друг такъв. Това е липса на респект. Не ми харесва да правя сравнения.

Скоро ще отида в Аржентина, за да направя документален филм за Гариел Батистута. Много се радвам, че се възстанови от тежката си контузия. Ще имам възможността да го видя и да направя филма, който той заслужава.

Имах възможността да се присъединя към Бока Хуниорс преди много години и никога не се рабра за това. Беше след периода ми в Барселона, но реших да отида в САЩ със семейството ми".