Меси през уикенда надмина постижението на Герд Мюлер от 85 гола, а вчера аржентинецът вкара своите голове №87 и №88 за 2012 г.

Бразилският отбор обаче твърди, че през 1979 г. играещият тогава за Фламенго капитан на Селесао Зико е отбелязал 89 попадения.

"Ние сме разочаровани. Меси все още не е преодолял рекордното постижение", заяви Бруно Луцена, който отговаря за историята и статистиката на Фламенго.

Той отбеляза, че легендата Зико е вкарал 81 гола за клуба си, седем за националния отбор на Бразилия и още един в приятелски мач на Селесао срещу Аржентина. Луцена твърди, че Зико е можел да вкара през 1979 г. повече от сто гола, но не е играл два месеца заради травма. Бившата звезда на южноамериканския тим е взел участие в 81 от всичко 95 срещи на отбора през въпросната година.

Попаденията на Герд Мюлер за Байерн Мюнхен и Германия датират от 1972 г. Дори и Мюлер да е вкарал по-малко голове от Зико, аржентинското острие на Барса все още има възможност да стане рекордьор, тъй като му остават мачове срещу Атлетико Мадрид и Валядолид, припомня БГНЕС.

Вижте класирането и програмата в Примера дивисион