"Сините" от Лондон пропуснаха идеален шанс да задминат "Арсенал" в класирането и да се изравнят по точки с новия лидер "Манчестър Сити", но изключително задружният тим на Сам Алърдайс обърка сметките на Азар, Оскар и компания.

Играчите на Жозе Моуриньо приключиха двубоя с общо 39 удара към вратата на своя съперник, от които обаче едва 9 бяха точни и всичките до един отразени от Адриан. Засега актуалният носител на трофея в Лига Европа ще трябва да се задоволи с третото място, но през уикенда ще може да излезе първи, ако успее да надделее над "гражданите" в най-зрелищния сблъсък от следващия кръг.

Победата щеше да бъде изключително ценна предвид грешната стъпка на "Арсенал" вчера и Жозе Моуриньо почти се зарадва в 10-ата минута. Тогава Еден Азар получи шанс да овладее в близост до вратата след грешка в отбраната на "Уест Хям" и стреля към горния ъгъл, но вратарят Адриан отрази.

Секунди по-късно на Петър Чех му се наложи да демонстрира сериозната си класа, след като Анди Керъл бе изпуснат от защитниците и успя да стреля силно с глава. Чехът бе на мястото си и предотврати опасността.

Постепенно мачът влезе в накъсан ритъм, който почти не позволяваше на "сините" да стигнат до наказателното поле на противника. В 27-ата минута Рамирес пробва късмета си от 25 метра, след като получи подканящ пас от Вилиан, но опитът му премина на половин метър над дясната сглобка.

Плановете на "Уест Хем" обаче претърпяха сериозен удар след половин час игра, когато Мохамед Диаме с жест показа на треньорския щаб, че няма да може да продължи мача. На негово място влезе крилото Матю Джарвис.

До идването на почивката "Челси" имаше убийствено предимство във владеенето на топката, но трудно намираше начин да се възползва от него. Вместо това в 45-ата минута Джон Тери можеше в типичен стил да се разпише след центриране от ъглов удар, но  изстрелът му с глава не затрудни вратаря.
 
След паузата домакините пробваха да вдигнат оборотите, като Рамирес бе един от най-дейните не терена, но далечните му удари един след друг летяха, без дори да застрашат Фостър. Безуспешните атаки определено изнервиха играчите на Моуриньо, които започнаха да стрелят от почти всяко удобно положоние, а за да успокои отбора си Специалния вкара в игра Франк Лампард и Неманя Матич.

Смените дадоха резултат и в средата на полувремето Еден Азар пробва късмета си от 18-19 метра, изстрелът му профуча много близо до дясната греда. Скоро след него Оскар и Лампард нанесоха поредни удари от обещаващи позиции, но те бяха блокирани от играчи на "Уест Хям", а накрая английският национал стреля много над вратата.

В самия край на даденото 6-минутно продължение Лампард можеше да донесе успеха, след като получи чудесен пас малко зад точката на дузпата, но с десния крак стреля не особено силно и в средата на вратата, което позволи на Адриан да избие, а защитник на "Уест Хям" да изчисти топката далеч от опасната зона.


ИЗБРАНО