"Борусия Дортмунд" изостава само с точка от водача в класирането, а по-късно днес посреща "Борусия Мьонхенгладбах" в мач от шестия кръг.

Сблъсъкът между Юлиян Нагелсман и Доменико Тедеско беше обявен за "битката на бебетата" от германските медии, защото първият е на 30, а вторият - на 32. В крайна сметка Нагелсман и Хофенхайм триумфираха. Това се случи благодарение на 19-годишният халф Гайгер, който се разписа с удар от границата на наказателното поле в 13-та минута.

"Хофенхайм" доминираше след гола, но стигна само до още един. Точен в добавеното време беше Лукас Руп. РБ "Лайпциг" се изкачи на шесто място в класирането, след като победи с 2:1 "Айнтрахт Франкфурт". Тимо Вернер пропусна чисто положение в началото на мача, но в 28-та минута се реваншира с асистенция към Жан-Кевин Аугустин, а в 67-та сам покачи на 2:0. Анте Ребич пък оформи крайния резултат десет минути по-късно.

В друг мач от кръга "Майнц" победи с 1:0 "Херта", докато двубоите "Щутгарт" - "Аугсбург" и "Вердер" - "Фрайбург" завършиха при нулеви равенства.

Вижте класирането и програмата в Бундеслигата