Новината бе обявена от президента на "белите" Флорентино Перес след проведената днес среща на Борда на директорите на "кралския клуб", съобщава испанската преса.
"Стигнахме до споразумение с Интер. Моуриньо е новият треньор на Реал. Пелегрини е уволнен", заяви Перес на "Сантяго Бернабеу" пред събралите се журналисти.
"През миналия сезон инвестирахме много в този проект. За съжаление не успяхме да осъществим целите си. Сега гледаме в бъдещето. Искаме отново да сме номер 1, не само в Европа, а в целия свят. Дължим това на нашите фенове", допълни още президентът на "белите".
Чилиецът Пелегрини пое "кралете" през лятото на миналата година, но въпреки изхарчените около 230 млн. евро за нови футболисти, не успя да спечели нито един трофей, проваляйки се в Примера, "Копа дел Рей" и Шампионската лига.
Моуриньо пък е считан от специалистите за най-добрият треньор в света. Специалния само преди броени дни постигна требъл, спечелвайки с "нерадзурите" Шампионската лига, титлата в Серия "А" и Купата на Италия.
"Отивам на почивка, след това ще работя в Испания", каза по-рано днес Специалния, намеквайки, че ще води Реал през следващия сезон.
Кой е Жозе Моуриньо?
Роден на 26 януари 1963 година в Сетубал, син на португалския вратар Жозе Феликс Моуриньо. Като по-млад той се пробва като футболист, но набързо вижда, че няма как да успее и се пренасочва към треньорската работа. През началото на 90-0те години работи като преводач на вече покойния Сър Боби Робсън, от който черпи опит и продължава развитието си като треньор. След кратка кариера в Спортинг, той поема Порто, където през 2003 година печели Купата на УЕФА, а година по-късно прави исторически требъл с "драконите" и триумфира в Шампионската лига. След това следва престой от три години, 2 титли и 2 Купи на ФА в Англия с Челси, преди да поеме Интер през миналия сезон. След титла в Серия "А" в дебюта си, през втората си кампания начело на миланския гранд, Специалния прави требъл и остава в историята завинаги!